038-4604464    06-12660690   info@anywine.nl          whatsapplogo

anywineanytea

Gastronomische Kaascursus 

Kaas is een eeuwenoud product en niet meer weg te denken uit ons voedselpatroon.
In deze cursus van 2 avonden, wordt aandacht besteed aan theorie,
maar leer je ook over kaas maken en foodpairing (combineren van diverse kazen met wijn).

Hou jij van kaas, ben jij benieuwd hoe je kaas met dranken kunt combineren
of werk je in de horeca en heb je behoefte aan achtergrondkennis?
Dan is deze gastronomische kaascursus iets voor jou!
kaascursus, gastronomische kaascursus, kaas en wijn, foodpairing
Lesindeling:

Les 1: Rondleiding op kaasboerderij Erf1. Alles over het proces van kaas maken en we maken onze eigen kaas.
Les 2: De theorie achter foodpairing en daarnaast veel kaas- & wijncombinaties proeven en beoordelen. Deze avond hoef je niet te eten van te voren!


Data: dinsdag 31 okt. en 7 nov.
Tijd: 19.00 - 22.00 uur.
Prijs: 165,00
Prijs: alleen de 2e avond volgen 85,00
Maximaal aantal deelnemers: 8

>> Aanmelden

Locaties:
Proeflokaal Anywine, Burg. Van Engelenweg 124, IJsselmuiden.
Vrij parkeren nabij cursuslocatie.
Cursuslocatie op 15 wandelminuten van station Kampen.
&
Erf1, Mandjeswaardweg 6, Kampen

Jouw docenten:
Irene Bruins, Irene is diëtist, mede-oprichter/-eigenaar en de kaasmaker van ERF-1. Een biologisch melkveebedrijf met eigen melkverwerking tot dagverse zuivel en kaas. 
Zij gelooft in een verbinding tussen Agro Food en Health. Erf-1 is aangesloten bij Boerderij Educatie Nederland.

Esther Meijer, RegisterVinoloog en Theesommelier van Anywine & Anytea.
Esther verzorgt al ruim 18 jaar wijn-, thee- en gedistilleerdtrainingen, is gespecialiseerd in foodpairing
en heeft als freelance docent wijn & spijs-trainingen gegeven bij de Librije.